Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αρχίζει ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ΛΥΣΙΑΣ

Ο ΛΥΣΙΑΣ είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 16η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τη Microsoft Hellas και τον OTE, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Λαμπράκη, της ΕΕΔΕ, της ΕΠΥ και της Cyprus Computer Society, διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.
Σκοποί του διαγωνισμού
  • Η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις.
  • Η παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από το τρίπτυχο: «ΑΝΑΖΗΤΩ – ΒΡΙΣΚΩ – ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ».
  • Η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών.
  • Η εξοικείωση των μαθητών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και η αξιοποίηση των εφαρμογών τους, με την απόκτηση εμπειρίας σχετικά με το διαδίκτυο.
  • Η χαρά από τη διαδικασία της συμμετοχής σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι αναζήτησης και στρατηγικής.
Επιπλέον, ο ΛΥΣΙΑΣ έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού προωθεί τη σημαντική ιδέα «Παίζω και Βοηθάω»! Για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές, καταβάλλουν χρηματικό ποσό σε ίδρυμα που βοηθάει παιδιά.


Η αρχική φάση διεξάγεται από1 έως 31 Μαρτίου(από 00:00 της 1/03 έως 23:59 της 31/03). Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν ατομικά, χρησιμοποιώνταςοποιοδήποτε βοήθημα, από οποιονδήποτε χώρο της επιλογής τους, ή την τάξη τους, με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στην τελική φάση προκρίνονται οι 300 πρώτοι κάθε τάξης, ανάλογα με το σκορ που συγκέντρωσαν στο παιχνίδι, στην καλύτερη από τις 3 προσπάθειές τους.

Η τελική φάση διεξάγεται στις 28 Απριλίου, ημέρα Σάββατο (10:00-13:00 για το Δημοτικό, 13:00-15:00 για το Γυμνάσιο και 15:00-16:00 για το Λύκειο σε προκαθορισμέναΚέντρα ΛΥΣΙΑ, τα οποία δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο. Το παιχνίδι διεξάγεται παρουσία επιτηρητών σε χρονικό διάστημα 1 ώρας, σε 1 προσπάθεια και δενεπιτρέπεται η συνεργασίαήχρήση βοηθημάτων (παρά μόνο αυτών που παρέχονται από το παιχνίδι).

Οι πρώτοι νικητές και οι συμμετέχοντες στην τελική φάση κερδίζουν δώρα και βραβεύονται στην Τελετή Βράβευσης (συμμετέχοντες, νικητές, σχολεία, δώρα και ημερομηνίες ανακοινώνονται στον δικτυακό τόπο).
 
Πηγή: http://teleytaiothranio.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου